Nyugdíjkalkulátor ahogy még nem láttad

Ugye te is hallottál már arról, hogy vagy nem lesz nyugdíjad, vagy mire nyugdíjba mehetnél meghalsz. Vagy ha szerencséd lesz, akkor egy rövid ideig kapsz valamit éhenhalás ellen. Ennek az az oka, hogy nem nevelsz elég gyermeket. 

Magyarországon egyszerű a nyugdíj-matek. Ha születik 120 000 gyerek egy évben, akkor lesz elég nyugdíj, ha kevesebb születik, akkor nem lesz. Tehát minden hónapban 10 000 gyermeknek kell születni.

2023-ban augusztus végéig 57 397 gyermek született a szükséges 80 000 helyett, tehát nem lesz nyugdíj.

Ha azt hiszed, hogy téged ez nem érint, mert van nyugdíjcélú megtakarításod, akkor azt ajánlom nagyon ügyesen forgasd és jól dugd el, mert el fogja veszíteni az értékét, vagy el fogják tőled venni.

Miért fogják elvenni? Mert hiába voltál te szorgos hangya, a politikusoknak szüksége lesz az éhező tücsök-tömegek szavazataira, és nekik adják amit gyűjtöttél, a jogállammal pedig senki nem fog törődni. 

Miért veszíti el az értékét? Mert egyre többen próbálnak majd takarékoskodni gyerekvállalás helyett, ezért nem kell versenyezni a befektetőkért, így a kamatok és a hozamok tartósan infláció alatt lesznek. És időről időre jön majd egy inflációs sokk, ami végképp lenullázza a megtakarítás értékét.

Szóval javaslom a gyermekvállalást, mint az egyetlen valós megoldást, ha akarsz öreg korodban nyugdíjat.

Megjegyzések

Feliratkozás:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az európai kihalási verseny állása 2022

Fenntartható állami nyugdíjrendszer

Miért szavaznak az emberek a Fideszre?